Manifest: Les retallades de la vergonya

Cap retallada al CAP de Cappont 

Des de fa uns mesos el nostre Centre d’Assistència Primària (CAP) de Cappont està patint, com altres, els efectes de les retallades socials. El Govern de la Generalitat i la Conselleria de Sanitat amb les seves mesures per fer front a la crisi ens estan eliminant professionals i serveis, posant en perill una sanitat pública i de qualitat al nostre barri. Aquests són els efectes de les seves retallades indignants:

  • La pèrdua indefinida d’un dels dos torns de pediatria obliga a visitar molts nens als serveis de l’Hospital Arnau de Vilanova i al CAP perilla aquesta atenció en dies de vacances.
  • Metges de família han de fer de pediatres sense ser-ho, causant angoixa entre el personal i els familiars dels pacients.
  • Les infermeres han de fer de metges sense ser doctores provocant inseguretat entre els professionals i els usuaris (d’això en diuen gestió de la demanda).
  • Els metges i metgesses, moltes vegades, han de signar receptes sense poder veure el malalt, la qual cosa causa pressió sobre els professionals i incertesa entre els usuaris.
  • Amb menys metges eventuals i cap doctor substitut, el nostre CAP patirà col·lapses i massificacions sobretot en dies de vacances i epidèmies com la grip.
  • Les llistes d’espera han passat dels 7 als 20 dies causant la indignació entre els veïns del barri.
  • Les retallades obliguen a treballar més hores als metges augmentant el voluntarisme i la pressió entre els professionals.

Els pressupostos els volem per al manteniment d’una sanitat pública i de qualitat i no per pagar sous i dietes innecessàries de polítics i càrrecs de confiança al Govern, la Paeria i la Diputació!

No ens aprimeu el CAP del barri per muntar els vostres negocis privats. No ens retalleu els nostres drets per fer-nos pagar una crisi que nosaltres no hem provocat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s