Manifest en motiu de l’acte del 19N en defensa del CAP

En defensa del nostre CAP i els nostres cossos

Ara fa gairebé 6 mesos, un grup de veïns, vàrem constituir a partir del moviment 15 M l’Assemblea d’Indignats de Cappont. Ens proposàvem treballar en contra de les injustícies socials que ens imposa la crisi i el sistema, i a favor d’un barri amb serveis públics de qualitat i pel benestar de tothom.

Uns dels primers objectius va ser la protecció PREVENTIVA del nostre Centre d’Assistència Primària. Ens adonàvem que gaudíem i gaudim d’un excel·lent equip de professionals públics. Però a la vegada la conselleria de Sanitat i els polítics ens imposaven unes retallades sota la justificació de la crisi. Vam començar una recollida de signatures com a RECEPTES per aturar aquests retalls a les nostres vides.

El passat estiu ja vàrem patir una reducció de més del 50 per cent del personal del CAP. Ens van eliminar un dels torns de pediatria que sí bé hem recuperat a la tar

dor gràcies a la mobilització popular també es veritat que des de fa mesos ja no gaudim de la metge que sempre havia fet les substitucions en el servei mèdic per a nens malalts.

Quin és el DIAGNÒSTIC del nostre CAP de Cappont a hores d’ara:

– Ens han eliminat 1 metge de reforç

– Hem perdut una auxiliar administratiu

-Tenim dues infermeres de reforç que es veuen obligades a treballar menys hores.

– I ja no se substitueix cap baixa del personal facultatiu i infermeria.

– I a més trobem que les infermeres han de programar com si fossin administratives i a la vegada fer de metges en el que en diuen una gestió de la demanda que no ofereix estabilitat si no hi ha condicions laborals que garanteixin el suport professional dels facultatius.

Aquestes retallades obliguen a treballar més hores i amb més estrès als metges augmentant el voluntarisme i la pressió entre els professionals. Estem en perill de patir col·lapses i massificacions en dies de vacances i davant epidèmies com la grip.

La situació és GREU pel que fa a les llistes d’espera. Us avancem unes dades objectives que vosaltres mateixos podreu comprovar el proper dilluns. Pacients que el passat dijous, 17 de novembre van demanar cita per ser visitats al metge del nostre CAP no podran ser atesos fins els pròxim 16 de gener. Es a dir, llistes d’espera que van del mes i mig fins als 2 mesos de tardança. Situació inacceptable que ens han confirmat centenars de veïns desesperats mentre signaven contra aquestes retallades i que es neguen  anar a pagar a la medicina privada perquè defensen i volen continuar confiant amb la qualitat assistencial de la Salut pública.

Mentrestant, la televisió i la ràdio pública de Catalunya ens bombardeja amb publicitat de les mútues, clíniques i assegurances privades per tal de captar l’atenció de nous clients; aquells que desesperats per l’eliminació de serveis i quiròfans busquen una solució a les seves malalties, a la seva vida.

Però nosaltres no volem ser clients ni mercaderia; volem ser usuaris de la sanitat publica. I per aquest motiu com a usuaris demanem tenir veu, participar en les decisions de les polítiques sanitàries territorials. La comunitat sanitària no es limita als seus professionals, tècnics, empreses, polítics i sindicats. Un cercle tancat que molt sovint oblida les propostes i la participació dels usuaris. Per això, l’Assemblea d’Indignats de Cappont proposem la creació del Consell de salut del barri de Cappont on els diferents àmbits i també els usuaris puguem defensar plegats programes i polítiques de Salut de protecció i prevenció de la vida i el medi ambient del nostre entorn. Pensem que així tots estarem més contents, una condició indispensable per evitar moltes malalties, tal com diu el científic Eduard Punset.

I si estem contents, podrem lluitar en millors condicions per evitar que el govern de Catalunya ens imposi els centres d’autogestió, les EBA, un projecte que pretén la privatització de CAPs i hospitals perquè acabin sent gestionats per empreses amb afany de lucre.

Tal com explica, el filòsof Santiago Alba Rico volem “afirmar el dret a mirar-se, a cuidar-se, a viure un relat, a envellir sense vergonya i a morir-se sense drames. Aquest dilema, entre alliberar el cos o lliurar-se d’ell és la més radical decisió política de les nostres vides”

Els pressupostos els volem  per al manteniment d’una sanitat pública i de qualitat i no per pagar sous i dietes innecessàries de polítics i càrrecs de confiança!

No ens aprimeu el CAP del barri per muntar negocis privats. No ens retalleu els nostres drets per fer-nos pagar una crisi que nosaltres no hem provocat!

Gràcies a tots, veïns de Cappont. Felicitem-nos per les més de 2.000 signatures. Comencem bé la CURA. Bona Feina !!

Lleida, 19 de novembre de 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s