Cappont ha dit no a les retallades al CAP: Som 2.347

200 persones s’han aplegat avui en un acte lúdic i reivindicatiu davant del CAP. El recompte final de signatures fa augmentar a 2.347 els veïns que s’oposen a les retallades en serveis i professionals al CAP.

Durant la lectura d’un manifest (llegir-lo) s’ha denunciat noves retallades i s’ha fet pública la proposta de crear el Consell de Salut del barri de Cappont “on els diferents àmbits i també els usuaris puguem defensar plegats programes i polítiques de Salut de protecció i prevenció de la vida i el medi ambient del nostre entorn.”

S’ha blindat simbòlicament el CAP contra les retallades, hem comptat amb les actuacions de Lo Pardal Roquer, Joan Baró i Comandante Rock, una xocolatada i els jocs infantils de la Pantomina.

Vodpod videos no longer available.

També podeu veure les fotografies de l’acte AQUI.

Des de l’inici de la campanya, ara fa sis mesos, els Indignats de Cappont hem recollit 2347 signatures per aturar el procés de reducció de personal sanitari, administratiu i l’increment de les llistes d’espera al CAP. Les conseqüències d’aquests retalls en el centre són l’eliminació d’un metge de reforç, d’una auxiliar administratiu i la no substitució de cap baixa del personal facultatiu i infermeria. A més, s’ha eliminat una metge substituta del servei de pediatria i s’ha implantat la gestió de la demanda que no ofereix estabilitat sinó es garanteix el suport professional dels facultatius. Els efectes d’aquestes mesures ja s’han començat a apreciar amb unes llistes d’espera de dos mesos en les visites a metges de família i amb un increment dels ritmes de treball del personal que poden comportar col·lapses en dies de vacances i davant epidèmies com la grip.

En la festa reivindicativa que ha aplegat moltes famílies del barri, els Indignats hem valorat l’excel·lent equip de professionals del CAP de Cappont però també demanem la creació del Consell de Salut del barri de Cappont amb la participació activa dels usuaris per a la millora de les polítiques sanitàries en aquest entorn urbà. Entenem que el Consell de Salut ha de comptar amb la veu activa dels usuaris perquè la comunitat sanitària no només són els professionals, tècnics, empreses, polítics i sindicats; un cercle tancat que gairebé sempre oblida la participació dels pacients. Alhora, aquest consell permetria la defensa conjunta de programes i polítiques de Salut de protecció i prevenció de la vida i el medi ambient del nostre barri.

L’Assemblea d’Indignats ha valorat molt positivament l’acte d’avui i la participació dels usuaris en la recollida de signatures que suposa el 20 per cent dels veïns del barri. Tanmateix agraïm la col·laboració d’una trentena d’establiments del barri en la recollida de signatures i en la logística de la festa que ha estat qualificada d’èxit total i d’exemple de cohesió social contra les retallades públiques.

Els agraïments a entitats i establiments han estat extensos: els trobareu AQUI.

AQUI trobareu dos videos (de l’ACN): En el primer un membre de l’Assemblea detalla els efectes de les retallades al CAP i el segon és una crònica gràfica del començament de l’acte.

I AQUI tres talls de veu que també expliquen com ens afecten les retallades al CAP.

Video de l’actuació de Lo Pardal Roquer cantant “Sóc de l’Oest”

Video de l’actuació de Comandante Rock interpretant “A desalambrar”.

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s